Wordt het BTW of de gevangenis?

Angeline EversBTWLeave a Comment

Like it? Share it...

Ken je dat? Aan het einde van de maand hou je altijd een stukje administratie over.
Daarom gebeurt het nog al eens dat een aangifte BTW niet goed wordt ingediend bij de belastingdienst. Deze wordt onvolledig, te laag of nihil opgegeven. In de opvolgende periode of aan het einde van het jaar wordt het verschil opgemaakt en dan is alles weer goed.

Maar dat feest is voorbij; vanaf 1 januari 2014 is bovenstaande een strafbaar feit! Als je opzettelijk BTW niet, gedeeltelijk niet of te laat betaalt, kan dit worden bestraft met een gevangenisstraf of een geldboete.
Dit geldt niet voor een aangifte BTW waarbij het om een teruggave gaat.

De keuze is aan jou…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.