Loslaten van het waarom

Angeline EversPersoonlijk1 Comment

Waarom doen we wat we doen op de manier waarop we het doen?

Ik vraag mezelf dat heel vaak af. Niet alleen tijdens het werk, waar dit mijn kracht is, maar ook in mijn privé leven.
“Waarom doe ik dat? Waarom op die manier?”

Bijna 3 jaar geleden, maart 2014, wist ik wat ik wilde. Waarom en hoe. Ik ‘begon voor mezelf’, mijn bedrijf werd ‘geboren’. Ik schreef me in bij de KvK en kreeg een fiscaal nummer, niets stond mij meer in de weg. Starten maar! Ik was eindelijk geen loonslaaf meer, weg met de verantwoordingen naar een ander! Ik was zo trots als een pauw en voelde me vrij als een vlinder die eindelijk zijn vleugels mocht uitslaan. Ik vertelde het aan iedereen en ze zeiden “Gefeliciteerd! Wat moedig” en daarna volgde “en wat ga je doen?”…

Wat ga ik doen? Alsof je nieuwe vleugels direct weer van je worden afgenomen. Het ene moment vlieg je door de lucht en het volgende moment word je neergehaald. Niet om mij te pesten of te kwetsen, maar omdat ze ook niet beter weten. Men kan zich niet voorstellen dat je niet iets ‘bent’, maar ‘gewoon’ gaat doen wat je leuk vindt.
En tja…ik doe het zelf ook. “Waarom doen we wat we doen op de manier waarop we het doen?”

Ik ben momenteel druk bezig met het opzetten van een nieuwe website…en dat is nog niet zo makkelijk.
Ik ben ook druk bezig met een tekst voor de nieuwe adviseurspagina van MoneyBird. Super gaaf dat ik daar een pagina krijg, maar…ook het schrijven is niet makkelijk.
Ik heb een eigen pagina bij Exact, maar die werken met voorgedefinieerde vakjes. Welk type je bent, boekhouder of accountant. Wat je diensten zijn, waar je branchfocus ligt….en het klopt eigenlijk allemaal niet.

Dus, mijn uitdaging voor de rest van dit jaar is loslaten. Niet meer blijven hangen in de vaste vragen en voorgedefinieerde vakjes, maar losgaan in wie ik ben en wat ik leuk vind. Wens me succes!

One Comment on “Loslaten van het waarom”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.