Waar geef jij je f*cks aan?

Angeline EversPersoonlijk4 Comments

Angeline_Moneybird_Expert_persoonlijk

Like it? Share it…

30 mei 2018 publiceerde ik de onderstaande reactie in de Facebook groep Vibe Inspiratie Community van Angele Bakker.

Een bericht vanuit mijn hart, persoonlijk en dus kwetsbaar.

Toch denk ik dat elke ondernemer wel eens op dit punt belandt. Ik hoop een beetje steun te kunnen bieden door het bericht openbaar in mijn blog te plaatsen.

…….

In het kader van ‘je hart volgen’ en de frustratie die Angele Bakker voelde over haar evenement wat niet doorging: ik heb ook last van frustratie en ongeduld en onzekerheid, merk ik. En toen dacht ik aan Angele en deze groep. Als iemand mij steeds weer weet op te beuren, dan is zij het wel.

Wat is er dan aan de hand? Mjah, het voelt als een luxe probleem: ik ben verslaafd geraakt aan de aandacht op social media, het zichtbaar zijn.
In de afgelopen maanden ging alles ineens flink rollen (wie het interview met mij en Angele heeft gezien, heeft ook de trots en blijdschap gezien in mijn ogen). Vaak nieuwe volgers op YouTube, er werd ook actief naar mijn video’s gekeken. En leden kwamen in bosjes tegelijk naar mijn Durftevragen over Moneybird Facebook groep.
Ik voelde me geweldig! Al die aandacht, voor mij!! 😍

Ergens had ik al even een schrik momentje, of eigenlijk twee.
Er kwam een onbekende speler op YouTube en die ging óók video’s maken, met hetzelfde doel. “Nee joh, niet druk om maken. Die van jou zijn véél beter.” zei Angele geruststellend.
En daarna ging Moneybird samenwerken met Femke Hogema. Slik, een grote speler, daar kan ik helemaal niet tegenop! 😱
Mijn emotie zei “stop er maar gewoon mee” en mijn ratio zei “niks aan de hand, het komt allemaal goed, zit niet zo te zeuren om niets”. Mijn ratio won die keer.

Maar ja, sinds een week of twee lijkt alles ineens stil te vallen. Nauwelijks nieuwe volgers, de views dalen gigantisch en nauwelijks nieuwe leden op Facebook. Ik ga elke dag steeds vaker kijken en word dus ook steeds vaker teleurgesteld. En zojuist kwam ik tot de conclusie dat een van de leden in mijn groep een soortgelijke groep heeft opgezet… En daar heb ik echt buikpijn van 😔

En mijn ratio blijft maar roepen:
– het is een luxe probleem!
– bedenk het eens andersom: goed voorbeeld doet volgen!
– mensen genieten van de zon en dus minder van het internet, laat ze!
– aaaah, ben je nou echt zo zielig omdat je maar 2 nieuwe volgers hebt ipv 10 deze maand? Er zijn mensen die daar al een moord voor zouden doen!
– gun andere spelers ook wat van de aandacht!
– stel je niet zo aan!!!!
(Mijn ratio is altijd al een harde b**** geweest 🙄)

Nou ja, zoals gezegd: ik heb er buikpijn van, ondanks dat ik ergens wel weet dat ik het ruimte en tijd moet geven. Gewoon doorgaan, even genieten van de ‘rust’, je niet uit het veld laten slaan, je hebt (nog steeds) genoeg opdrachten, klanten zijn blij, het komt allemaal wel goed, vertrouw daar maar op.

Leuk hoor, die zichtbaarheid. Maar wat is het verslavend en soms ook slopend! 😖😉
Dus ja, blote billen dus…niet om te klagen, zielig gevonden te worden (dat doe ik zelf wel 😏), maar om te delen…en omdat het voor mij wel heel erg aansluit met het thema van de laatste berichten in deze groep.
Er zijn vast nog veel meer ondernemers die dit herkennen en de buikpijn regelmatig voelen…zei zij hoopvol 😇

…….

Ik kreeg heel veel lieve reacties op dit bericht en ook zeker waardevolle feedback en gerichte vragen. Zoals:

…ik kan nu allemaal redenen bedenken waarom je je geen zorgen hoeft te maken. Maar die zorgen zijn er, dus laat ze er gewoon even zijn.
…op onbewust niveau zet je de energie van tekort AAN als je steeds vaker gaat kijken…
Een stap terug kan helpen en je concentreren op dat wat je zo leuk vindt in je werk.
Waar ben je bang voor? Wat geeft die zichtbaarheid jou?

Ik luisterde naar de de eerste dag van 21 Days of Calm in de Calm app en kocht het boek “De edele kunst van not giving a f*ck” (Engels: The Subtle art of not giving a f*ck) (aff.) geschreven door Mark Manson. Beide zijn aanraders!
Ik leerde dat een leven zonder problemen niet bestaat, en dat je dat ook niet moet willen. Ik leerde om een betere balans te vinden in waar ik mijn f*cks aan geef.

Ik heb dus inderdaad even een stap terug gedaan, mijn prioriteiten opnieuw ingedeeld en gekeken naar wat ik het allerleukste vind om te doen. En dat is online tools maken, om zo op een eenvoudige manier veel ondernemers tegelijk te kunnen helpen om zichzelf te helpen (…en knuffelen met mijn twee lieve katten, Stuiver en Spetter). Dat gaf weer motivatie en ook de drive om weer aan de slag te gaan met het maken van nieuwe tools.
En voor ik het door had was ik weer uit de put, en – alsof het zo heeft moeten zijn – gingen alle resultaten ook weer omhoog. Ook al vind ik het nu veel minder belangrijk.

Zit jij ook in zo’n dip, herken je mijn beleving en emoties? Laat ze er maar gewoon even zijn…
Ga iets doen wat je écht leuk vindt en geef geen f*ck om wat andere doen of vinden 😉

Lees het (e)book:

Lees ook “WhatsApp groepsmeldingen vriendelijk de mond snoeren

Like it? Share it…

4 Comments on “Waar geef jij je f*cks aan?”

    1. Het hoort erbij en we leren er weer van. Maar leuk is het niet… Dankjewel voor je reactie 🤗

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.