Rondleiding door Moneybird

Angeline EversBank & kassa, BTW, Facturen, Inkomend, Moneybird tutorialLeave a Comment

Like it? Share it…

In dit artikel geef ik een rondleiding door Moneybird.

Wil je starten met Moneybird, dan kan dat heel eenvoudig door je gratis aan te melden. Gebruik hiervoor de referrer-link en krijg daarmee i.p.v. 60 dagen een proefperiode van 120 dagen. Dat is meteen €50 winst!

Na het aanmelden bij Moneybird zijn er 3 stappen die gezet moeten worden om de basis-instellingen door te nemen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij deze eerste 3 stappen in Moneybird? Schrijf je in voor mijn gratis videolessen en je kunt meteen aan de slag.

Zodra je klaar bent met de eerste 3 stappen in Moneybird krijg je het scherm ‘gebeurtenissen’ te zien. Hier zie je alles wat gebeurd in Moneybird en aan het icoon kun je zien door wie de actie is uitgevoerd. Helemaal onderaan zie je een korte samenvatting van de cijfers. Je kunt overal vanuit het programma terug naar dit scherm door op de bedrijfsnaam te klikken.

Æ De video is te vinden aan het einde van dit artikel.

Moneybird heeft 6 hoofdmenu-items:
Facturen
Hier maak je een verkoopfactuur aan, kun je de periodieke facturen bekijken en bewerken en vind je de incasso-opdrachten.

Inkomend
Hier plaats je de inkoopfacturen en bonnetjes, kun je memoriaal boekingen maken en algemene documenten opslaan.

Offertes
Deze spreekt voor zich, hier maak je de offertes aan. Dit scherm en de functies lijken erg veel op die van het menu onderwerp ‘facturen’.

Bank
Hier verwerk je alle transacties die plaatsvinden op zakelijke rekeningen, zoals de betaalrekening, spaarrekening, creditcard en andere zakelijke rekeningen. Ook vind je hier de betaalbatches die je kunt aanmaken via ‘inkomend’.

Contacten
Hier kun je alle (zakelijke) relaties bekijken, toevoegen en bewerken die nodig zijn om de verkoopfacturen en inkoopfacturen te verwerken. Een relatie kan zowel een klant als een leverancier zijn, daar wordt geen onderscheid in gemaakt.

Rapporten
Onder dit hoofdstuk vind je een aantal verschillende overzichten, zoals die van de balans en de resultatenrekening. Je vind hier ook het btw-rapport voor de aangifte, het kasstroomoverzicht, het debiteuren- en crediteurenoverzicht, omzet- en kosten per contact, de kolommenbalans en je kunt hier de boekhouding exporteren, voor bijvoorbeeld een audit.

Naast het hoofdmenu heeft Moneybird 3, en soms 4, icoontjes rechts bovenin de blauwe balk:
Het vergrootglas
Hiermee kun je in de hele administratie zoeken naar bijvoorbeeld een naam of een nummer.

De taken
Hier kun je alle (openstaande) taken bekijken.

Het tandwiel
Hier vind je diverse instellingen voor je gebruikersaccount, de administratie en ook het accountbeheer. Zo kun je hier bijvoorbeeld de meldingen instellen, extra gebruikers uitnodigen, categorieën toevoegen en de btw tarieven wijzigen.

Door deze rondleiding heb je nu een goed idee gekregen van de mogelijkheden binnen Moneybird.

Lees ook “Belangrijke Moneybird updates 2018” of bestel een Moneybird video tutorial op maat.

Like it? Share it…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.