Handmatig transacties toevoegen in Moneybird

Angeline EversBank & kassa, Moneybird tutorialLeave a Comment

Like it? Share it…

Het kan wel eens voorkomen dat je transacties handmatig in Moneybird moet zetten. Bijvoorbeeld als je een spaarrekening van Knab (aff.) hebt gekoppeld aan Moneybird, maar er vóór de koppeling al mutaties hebben plaatsgevonden op deze rekening. Je kunt bij Knab voor de spaarrekeningen geen MT940 bestand downloaden om deze alsnog in Moneybird te zetten. In deze video tutorial laat ik je zien hoe makkelijk het is om zelf handmatig transacties toe te voegen.

Æ De video is te vinden aan het einde van dit artikel.

Ga naar het scherm Bank en klik op Toevoegen. Kies hierna voor Handmatig transacties toevoegen. Er opent nu een nieuwe scherm.
Kies de rekening waarvoor je ontbrekende transacties moet verwerken.
Geef een omschrijving die voor jou zo duidelijk mogelijk is, zoals bijvoorbeeld: Knab Kwartaal Sparen t/m 11-01-2019.

De volgende velden zijn optioneel en hoeven niet ingevuld te worden. Hierna ga je de transacties invullen die nog niet in Moneybird staan.

Kies de datum waarop de transactie heeft plaatsgevonden op de bank en vul de beschrijving in. Bijvoorbeeld: overboeking van betaalrekening. Hierna vul je het bedrag in.
Is het bedrag op de rekening gestort, dan is het bedrag positief.
Is het bedrag van de rekening afgeschreven, dan is het bedrag negatief. Klik hierna op opslaan.

Je krijgt automatisch het overzicht in beeld van de transacties die je hebt ingevuld. Hier kun je opnieuw de invoer bewerken of weer verwijderen.

Klik op het scherm Bank en selecteer de rekening en de periode die je zojuist handmatig hebt toegevoegd. Je krijgt nu alle onverwerkte transacties te zien, zoals je gewend bent wanneer een bankrekening is gekoppeld aan Moneybird of wanneer je transacties hebt kunnen inladen. Nu kun je ze gaan verwerken.

Lees ook “Kruisposten in Moneybird” of bestel een Moneybird video tutorial op maat.

Like it? Share it…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.