Hoe vaak verander je de lucht in je werkkamer?

Angeline EversPersoonlijkLeave a Comment

Like it? Share it…

Wist je dat:
de lucht veranderen kan helpen wanneer je vastloopt in je werk?

Een tip die ik meekreeg bij het kijken van de serie Tidying Up with Marie Kondo op Netflix. De originele tip is: “Als je vastloopt tijdens het opruimen, verander dan de lucht.” En, het helpt dus ook bij het vastlopen tijdens je werk. Ook ik loop met regelmaat vast tijdens mijn werk en daarom ben ik dit gaan uitproberen. Met succes!
Maar hoe doe je dat dan, de lucht veranderen, oftewel de ruimte zuiveren?

Een hele simpele tip is -> zet een raam open. Zeker met mooi weer is dat geen straf. Maar het kan ook anders.
-> maak een geluid dat de lucht goed in beweging zet. Een lastige tip voor mensen – zoals ik – die geen (speciaal) instrument bij de hand hebben.
-> steek een kaars aan. Kijk, dat is een tip waar je wat mee kunt. Wanneer je in de winter wat minder graag je raam openzet, kan een kaars dus uitkomst bieden.
-> gebruik een luchtverfrisser. Praktische tip, maar persoonlijk niet echt mijn ding. Ik ervaar de geur intensiteit vaak als overweldigend.
-> steek wierook aan. De rook zuivert de kamer en kan tegelijk een prettige geur verspreiden.

Ik ben deze tips nu al een tijdje aan het gebruiken voor een aantal kamers in mijn huis, waaronder de werkkamer. De methodes wissel ik af en ik merk dat het zeker effect heeft. Ook de geuren pas ik aan naar wens en gebruik van de kamer. Zo zorg ik tegenwoordig voor een hint lavendel in de slaapkamer, vlak voor het slapen.

Een extra tip -> kijk of je de luchtvochtigheid kan meten en maak indien nodig gebruik van een luchtbevochtiger. Deze hoeven niet duur te zijn en met een leuk led-lichtje erin, geeft het ook nog sfeer. Drupje olie erbij doet wonderen!

Dit is meteen een mooi bruggetje om een gewaardeerde klant in het zonnetje te zetten: Richard en Josien Westveer. Met het bedrijf Pure Oliën delen zij hun kennis over hoe oliën het immuunsysteem en de gezondheid kunnen ondersteunen. Iets wat ik inmiddels zelf kan bevestigen.

(Photo by Mike Marquez on Unsplash)

Lees ook “Groeien in bedrijf – stap 1

Like it? Share it…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.