De Schilden van je Innerlijke Familie

Angeline EversPersoonlijkLeave a Comment

Like it? Share it…

Morgen ga ik voor de tweede keer kennis maken met mijn innerlijke familie. Eind november was de eerste keer en toen kreeg mijn familie een uiterlijk in de vorm van vier duplo poppetjes. Maar wat is dat: je innerlijke familie?

“Iedereen heeft een innerlijke familie. De kunst is deze familieleden te leren kennen en zo goed mogelijk met elkaar te laten samenwerken.”

~ Arienne Klijn

De Schilden van je Innerlijke Familie geven vorm aan je archetypische kwaliteiten. Deze worden gepresenteerd in de vorm van een meisje, een jongetje, een vrouw en een man. Psychologe Arienne Klijn ontwikkelde dit model om op een luchtige manier te helpen bij het beter begrijpen van onze eigenschappen. Hierdoor kunnen we ook gericht keuzes maken over wanneer en hoe we onze eigenschappen inzetten. Hoe er een beter teamverband kan bestaan in onze Innerlijke Familie.

Samen met coach Simone ga ik morgen de uitslag bespreken van de Innerlijke Familie Drijfverentest. Via het HSP-café op een zaterdagmiddag in oktober kwam ik bij Simone op kantoor terecht. Het voelde er meteen vertrouwd en toen wist ik dat ik met haar dieper in wilde gaan op mijn HSP kwaliteiten, zodat ik dit beter kan gebruiken in o.a. mijn werk. Ik merk enthousiasme en nieuwsgierigheid, wat typisch is voor het jongetje in mij. Ik vind niets zo leuk als persoonlijke ontwikkeling. Daar raak je nooit over uitgeleerd.

Ben jij nog niet bekend met je Innerlijke Familie en wil je er meer over lezen? Je vindt er alles over op deze website: innerlijkefamilie.nl

Like it? Share it…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.