BELANGRIJK NIEUWS

Angeline EversPersoonlijkLeave a Comment

Niet normaal, zo moe

Begin juni heb ik de definitieve bevestiging gekregen van de huisarts. Na maanden van onderzoeken ben ik gediagnosticeerd met ME/cvs (niet te verwarren met MS).

“ME/cvs (oftewel: chronisch vermoeidheidssyndroom) is een ernstige chronische multi-systeemziekte. Er zijn afwijkingen in meerdere lichaamssystemen. Dit leidt tot veel, vaak invaliderende, klachten, die het functioneren en de kwaliteit van leven ernstig beperken.”
bron: ME/cvs vereniging.

ME/cvs is een serieuze ziekte en geen modewoord. Het is lang een onbegrepen ziekte geweest en het lijkt veel op andere onbegrepen ziektes, zoals bijvoorbeeld fibromyalgie en hypoglycaemie. Er is helaas nog geen behandeling die de ziekte kan genezen. Er zijn geen medicijnen. Wel is er therapie die de symptomen kunnen verlichten.

Ik moet er nog heel erg aan wennen allemaal. Ik loop al een tijdje rond met mijn klachten en dacht steeds: “ik moet vast gewoon rustiger aan doen” en “er komt vast wel een dokter met een pilletje en dan is het over”. Maar er kwam geen pilletje. Ik ging van dokter naar dokter, probeerde supplementen en acupunctuur, en ging meerdere keren naar het ziekenhuis voor onderzoek. Maar niets hielp en uit de onderzoeken bleek dat ik gezonde organen heb die normaal lijken te functioneren.

En nu heeft het ongemak dan een naam: ME/cvs.

En dan…
Vanaf het moment dat me duidelijk werd dat deze diagnose eraan zat te komen, wist ik dat er veel zou gaan veranderen. De huisarts bevestigde dat ik te lang in een overlevingsstand heb gestaan met mijn klachten en dat deze daarom in de loop van de tijd erger geworden zijn. Ik moest accuut langdurig rust nemen en dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu redelijk stabiel rond 25% kan functioneren. Nu ik de bevestiging van de diagnose heb gehad ben ik ook met gerichte therapie gestart.

Als medeondernemer zul je begrijpen welke impact dit heeft op zowel mijn zakelijke- als ook op mijn privé-leven. Ik heb diverse besluiten moeten nemen die niet altijd even gemakkelijk zijn. Ik heb per direct een klanten-stop ingesteld en mijn werkzaamheden drastisch omgegooid. Gelukkig heb ik een geweldig netwerk om me heen die met me meedenken over hoe we een toekomst gerichte oplossing kunnen creëren voor mijn bedrijf en mijn werkzaamheden.

Toekomstgericht werken
Een onderdeel van de oplossing is de samenwerking met andere Moneybird Adviseurs. Sinds eind 2020 werk ik nauw samen met vier dames en samen vormen we inmiddels de Easy Balance Mastermind. Een gezellig clubje experts die graag samen sparren over het ondernemen en over cijfers.

Al pratende kwamen we tot het besef dat we onze bedrijven naar elkaar toe moeten laten groeien. Om zo nog efficiënter te kunnen werken, het werkplezier te verhogen, en vooral ook de ondernemers een betere service en expertise te kunnen bieden. En…om voor mij een backup te kunnen vormen. Waarover later dit jaar meer belangrijk nieuws.

Dankbaar
Aan iedereen met wie ik het nieuws al eerder gedeeld heb: heel erg bedankt voor het begrip en medeleven wat er is getoond. De lieve berichten, de kaartjes en de presentjes…ik werd er stil van. Dat heeft me echt goed gedaan. Dus nogmaals: dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.