4 tips over Simplerinvoicing

Angeline EversFacturen, Inkomend, Moneybird blogLeave a Comment

Like it? Share it…

Uit recent ‘onderzoek’ blijkt dat ondernemers nog niet altijd gebruik maken van Simplerinvoicing. Tijd voor verandering! Want, de kracht van Simplerinvoicing komt alleen tot stand als meer ondernemers er gebruik van maken. In dit artikel vertel ik meer over het gebruik van Simplerinvoicing en deel ik 4 van mijn tips.

Wat is Simplerinvoicing?

Simplerinvoicing is de nieuwe standaard om facturen automatisch uit te kunnen wisselen tussen jouw boekhoudpakket en het pakket van je contacten, zonder handmatige acties. “Facturen verwerken kan soms tijdrovend zijn, dat is met Simplerinvoicing verleden tijd. Simplerinvoicing maakt gebruik van UBL facturen, die rechtstreeks worden afgeleverd in je boekhouding. Dat betekent nooit meer overtypen maar direct inboeken!” zegt Moneybird.

Wat zijn de voordelen van Simplerinvoicing? 

✅ Een verkoopfactuur verzonden met Simplerinvoicing geeft een signaal terug aan Moneybird, waardoor je zeker weet dat deze is ontvangen door de klant. Het excuus van ‘niet ontvangen’ of ‘zat in de spambox’ is hierdoor verleden tijd.

✅Een inkoopfactuur ontvangen met Simplerinvoicing staat automatisch voor je klaar in Moneybird, zonder dat je deze eerst moet doorsturen vanuit de mail. Of nog erger: op papier en dan inscannen. Doordat het een elektronische (UBL) factuur is worden ‘alle’ velden automatisch ingevuld.

Hoe kan ik gebruik maken van Simplerinvoicing?

Om gebruik te kunnen maken van Simplerinvoicing, moet je een aantal gegevens bevestigen in Moneybird. Een klusje wat zo geklaard is.
Je kunt in Moneybird de gegevens bevestigen via tandwiel -> accountbeheer -> vertrouwen & verificatie. Het gaat om:
– e-mailadres(sen)
– bankrekeningnummer
– KvK-nummer
– btw-nummer

4 tips over Simplerinvoicing

Bij een poll geplaatst door Moneybird op Facebook over het gebruik van Simplerinvoicing, werden enkele opmerkingen geplaatst.
– Er zijn geen of te weinig klanten en leveranciers die er ook gebruik van maken.
– Het is een gewoonte om facturen te ontvangen per mail en vanuit daar te betalen. Facturen ontvangen via Simplerinvoicing worden daardoor ‘vergeten’.
– Het systeem is onbekend en daardoor onbemind.

De opmerkingen zijn zeer herkenbaar en daarom deel ik 4 van mijn tips:

Tip 1: Voor jouw administratie heeft Simplerinvoicing mogelijk weinig toegevoegde waarde, echter is het wel makkelijker voor de facturen van Moneybird. Deze hoeven niet meer doorgestuurd te worden vanuit de mail, maar zullen automatisch voor je klaarstaan om verwerkt te worden.

Tip 2: Doordat het om een elektronische (UBL) factuur gaat worden ‘alle’ velden automatisch ingevuld. ‘Alle velden’ is wat kort door de bocht. Aangezien een leverancier niet weet welke categorieën (oftewel: grootboekrekeningen) jij gebruikt, kan deze niet worden uitgelezen van de UBL inkoopfactuur. Deze zul je zelf nog moeten selecteren.

Tip 3: Het is een gewoonte om facturen te ontvangen per mail en vanuit daar te betalen. Facturen ontvangen via Simplerinvoicing worden daardoor ‘vergeten’.
Joost van Moneybird zegt: “Ik ga m’n best doen om komend kwartaal een oplossing te bedenken en te implementeren voor het ‘vergeten’ probleem. Ik heb al wat prototypes en kom er binnenkort bij je op terug!”
Maak in de tussentijd een (tijdelijke) nieuwe gewoonte aan, door op een vast moment in de week na te gaan of er facturen ontvangen zijn via Simplerinvoicing. Met een reminder in je agenda, of terugkerende taak in je todo-app, kun je dit niet vergeten.

Tip 4: dinsdag 18 juni 2019 is er een Moneybird Live te volgen via Facebook. Tijdens de live sessie neemt Moneybird je mee naar het scherm Facturen en wordt ook Simplerinvoicing behandeld. Dus, heb je vragen over Simplerinvoicing, wil je er meer over weten of het live bekijken? Meld je dan aan via het Moneybird event op Facebook en leer meer over Simplerinvoicing.
Update: bekijk de opname van deze livesessie.

Lees ook “Testen Simplerinvoicing

Like it? Share it…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.